قرار گرفتن در معرض نور فلاش استدیویی ممکن است امری جالب به نظر برسد.اما زمانی که سوژه روبروی یک فلاش استدیویی قرار می گیرد و دستگاه به صورت متداوم چندین بار فلاش می زند ممکن است باعث اذیت چشمان سوژه ی تصویر شود.میزان فلاش خروجی دستگاه ممکن است در هر بار فلاش زدن متفاوت باشد.

شاید بتوان میزان نور خروجی خورشید و نورهای ثابت فلورسنت و تنگستن را حدس زد،اما حتی با دقت ترین چشمان هم قابلیت اندازه گیری میزان نور خروجی که در کسری از ثانیه از فلاش استدیویی خارج می شود را ندارند.به همین منظور باید از guide number و یا عدد راهنما استفاده کرد.

((عدد راهنما=فاصله ی سوژه تا فلاش عکاسی در مرحله ی توقف f))

عدد راهنما بر اساس یک معادله ی ریاضی ساده بنا شده است.نور خروجی یک فلاش استدیویی برابر است با فاصله ی سوژه ی تصویر با فلاش عکاسی در دیافراگم لنز و یا در توقف F/STOP.

یکی از روش های استاندارد سازی این است که ISO را در مرحله ی 100 قرار دهید و فاصله ی فلاش استدیویی با سوژه در 10 متر تنظیم کنید تا بتوانید به راحتی عدد راهنما را محاسبه نمایید.

مثال :

یک فلاش با عدد راهنمای 40 نیازمند دیافراگم F/4 با فاصله ی 10 متر از سوژه ی عکس می باشد.توصیه می شود میزان ISO این فلاش ها در 200 تنظیم شود (GN = 10' x f/4 = 40).

 

برخی سازندگان فلاش استدیویی دست به ابتکارات جدیدی زده و یک رفلکتور استاندارد را به روی برخی از هد فلاش  های عکاسی تعبیه کرده اند.

زمانی که خروجی های برندهای مختلف فلاش عکاسی را بررسی میکنیم،متوجه می شویم زمانی که ISO در بازه ی حداکثر 100 تنظیم شده است می توانیم با رعایت فاصله ی حدودا 10 متری سوژه با فلاش استدیویی و قرار دادن یک رفلکتور به منظرو بازتاب نور عکس ایده آل خودرا خلق نماییم.

برخلاف تنظیمات نور محیط که مستم تنظیم دقیق و هماهنگ دیافراگم و سرعت شاتر است،شدت فلاش عکاسی که سوژه ی تصویر را در معرض نور قرار می دهد توسط دیافراگم و سرعت شاتر تنظیم میگردد.

در این حالت سرعت شاتر کمی آهسته تر و یا برابر با حداکثر سرعت سینک(همگام سازی) می باشد.

تنها استثنا در این قاعده زمانی است که کاربر عمدا سرعت شاتر را به روی کم تنظیم کند تا سایه های اطراف محیط تصویر را از بین ببرد.

اگر مایل به استفاده از دیافراگم  لنزعریض تر هستید،باید قدرت خروجی فلاش استدیویی خودرا کم کنید ویا فاصله ی انرا نسبت به سوژه ی تصویر افزایش دهید.

و اگر می خواهید از دیافراگم کوچکتری استفاده نمایید باید قدرت خروجی فلاش استدیویی را کاهش ویا فاصله ی فلاش استدیویی را نسبت به سوژه ی عکس کاهش دهید.

دوربین و فلاش های عکاسی امروزه بسیاری با بهره گیری از تکنولوژی های به روز شده و پیشرفته به راحتی قادر به تشخیص بهترین روش برای تنظیم دوربین هستند.با استفاده از انجام آزمون EXPOSURE می توانید نور مورد نیاز خود برای عکسبرداری را اندازه گیری نمایید و نتایج آنرا به روی صفحه ی نمایشگر LCD مشاهده کنید. با بررسی هیستوگرام دوربین و میزان UNDER EXPOSURE تصویر تنظیم شدت فلاش عکاسی بسیار آسان تر شده است.

 


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها